A weboldal a megfelelő működés érdekében HTTP sütiket használ.
Értettem
Bővebb információk

Tevékenységek  

INGATLANKEZELÉS

Az ingatlankezelés kiterjed Kazincbarcika Város Önkormányzatának tulajdonában lévő és a cég saját tulajdonú lakásainak bérbeadására, továbbá azok értékesítésére. A bérbeadandó lakóingatlanok egy része úgynevezett szociális bérlakás, melyeket a legrászorultabbak vehetnek igénybe. Emellett vannak költségalapú bérlakások, melyek gyakorlatilag piaci, vagy annál valamivel kedvezőbb áron vehetők bérbe. Az ingatlanok között fellelhetőek szakemberkeretes lakások, ezeket a városban dolgozók szakemberek kérhetik.
A Barcika Szolg Kft.-nek az önkormányzati és saját tulajdonú nem lakás céljára szolgáló helyiségek (pl. üzlethelyiségek, ilyen többek között a Pollack Mihály úti szolgáltatóház) hasznosítása, bérbeadása egyaránt feladatát képezi. A társaság – az imént felsoroltak mellett - Kazincbarcika kül- és belterületi földjeit is bérbe adja mezőgazdasági művelésre, vagy más egyéb célra.

 

TÁVHŐSZOLGÁLTATÁS

A Kazincbarcikán található épületek több mint kétharmada távfűtött. A város csaknem nyolc és félezer lakásában a Barcika Szolg Kft. szolgáltatja a hőt, melyet a városi fűtőművet üzemeltető Kazinc-Therm Kft-től vásárol.

 

BARCIKAI IPARI PARK

A Barcikai Ipari park 2007 novemberében nyerte el az „ipari park” címet. Az Ipari Park teljes területe 80 ha, melyből 33 ha törzsterület, 15 ha fejlesztési terület és 49 ha zöldmezős terület.
A törzsterületen teljes egészében kiépült a befektetők fogadásához szükséges vonalas infrastruktúra: a 26-os főút mentén víz, szennyvíz, csapadékvíz elvezetés, gázhálózat, villamos energia ellátás, közvilágítás és a nagysebességű telekommunikációs hálózat. Az ipari park kiválóan alkalmas kereskedelmi, áruelosztó központok, raktárbázisok, vámudvar és szolgáltató- vagy a közelében lévő Miskolc nagyváros cégeinek beszállító vállalkozások megtelepülésére. A társaság alapfeladata olyan munkahelyteremtő beruházások, fejlesztések megvalósítása és támogatása, melyek építenek a város meglévő ipari és humán infrastruktúrájára.